Habits Hederspris


Ulrika Nilsson, Jus

En sann beskyddare av svenskt mode som med stort fokus och hjärta lyfter spännande designer. I över 20 år har hon genom agenturverksamhet och butik introducerat det mest intressanta modevärlden har att erbjuda. Hennes näsa för vad som komma skall är osviklig. I hennes värld är agender-mode sedan länge en självklarhet. Hon är en uppriktig inspiratör, mentor och entreprenör.

Årets Nykomling


Aim’n

Vinnaren har på ett beundransvärt och träffsäkert sätt slagit sig in i ett segment med stenhård konkurrens. Med unik design, hög funktionsgrad och stor omtanke om konsumenten har Årets Nykomling fått en imponerande start med urstark tillväxt och lönsamhet.

Årets Modeexportpris


Vagabond

Med hängivenhet och fokuserat arbete når årets vinnare ut till en bred målgrupp världen över. Genom trendsäkra och högkvalitativa produkter till bra priser erövrar företaget marknad efter marknad och har blivit ett av Europas ledande varumärke.

Årets Designer


Ida Sjöstedt

Med ena foten på gasen och den andra på bromsen har Årets Designer vuxit stabilt och långsiktigt, såväl ekonomiskt som kreativt. I det svenska designlandskapet, där funktionalism och streetmode regerar, har hon – med en fana av spets – gått i förtruppen för ett feminint mode som går hem i både koja och slott.

Årets Hållbarhetspris


Mini Rodini

Årets vinnare är sprunget ur visionen att varken kompromissa med miljömässiga eller sociala delar av produktionen. Med stark design och transparent kommunikation erbjuder varumärket ett av marknadens mest hållbara sortiment. Med missionen att göra så liten påverkan på människor och planeten som möjligt är detta en förebild som visar vägen för en hållbar utveckling.

Årets Leverantör


Our Legacy

Ett komplett och omedelbart igenkännligt varumärke som vågar vara både experimentellt och tillgängligt för modeintresserade män i Sverige och utomlands. Årets Leverantör visar att originalitet och kreativ oräddhet kan gå hand i hand med ett starkt resultat.

Årets Denimleverantör


Dr. Denim

Genom ett starkt och långsiktigt entreprenörskap och med ett tydligt exportdriv och kommersiell framgång är årets vinnare inte bara en succé inom Sveriges gränser utan också en internationell spelare av rang.

Årets Sportleverantör


Daily Sports

Med ett inkluderande och inspirerande förhållningssätt till målgruppen och stor förståelse för återförsäljarnas behov har årets vinnare skaffat sig en ledande position i sin nisch. Årets Sportleverantör är en lagspelare som kombinerar skarpt affärstänkande med ett stort hjärta.

Årets Modebutik


Adisgladis, Wollmar Yxkullsgatan, Stockholm

Med passion, kunskap och ett gränslöst affärssinne har Årets Modebutik byggt ett snyggt förpackat koncept för målmedvetna konsumenter. Här går produkt alltid före varumärke. Trots minimala resurser har vinnaren lyckats skapa en unik och visionär shoppingdestination där idealism och kommersialism går hand i hand.

Årets Inredningskoncept


Kavat

Ett avskalat, naturtroget och tydligt koncept som förmedlar företagets arv och dna på ett exemplariskt vis. Omsorgsfullt valda skandinaviska material förhöjer både varumärke och kundupplevelse. Ett rum som öppnar dörrar till fortsatt framgång.

Årets Modekedja


Grandpa

Med ett sortiment som skapar ha-begär på högsta nivå, och en personal som är både personlig och professionell, lyckas årets vinnare ständigt förföra, överraska och inspirera. En stadig expansion, såväl fysiskt som digitalt, och svarta siffror bekräftar att kvalitet, design och service lönar sig i längden.

Årets Butikssäljare


Yvonne Hallberg, Dressmann Fyrislund, Uppsala

Med stor erfarenhet, positiv energi och en gnutta galenskap sätter Årets Butikssäljare kunden i centrum. Med omtanke, kunskap och skratt sporrar vinnaren kollegor och inspirerar kunder till köp. Ett föredöme i branschen som sätter målbilden och driver butikens säljkurva uppåt i vått och torrt.

Årets Omnikanal


Lindex

Med tydlig konsumentinformation, snabba leveranser och effektiv returhantering samt en överlägsen fysisk och digital plattform serveras konsumenten en sömlös, inspirerande och användarvänlig shoppingupplevelse i toppklass oavsett kanal.